04 Січня 2013, 03:13

03 січня відбулася поїздка робочої групи проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» в Богородчанський район.

У смт. Богородчани знаходиться мистецький салон “Світло писанки”, створений у 2008 році, де представлені роботи майстрів народного мистецтва.


Тут також зібрана інформація та фотороботи умільців різних профілів, яких в районі налічується понад 300. Мистецький салон є своєрідним зв’язуючим елементом між майстром та споживачем чи туристом. У Народному Домі за попередньою домовленістю з майстрами, які не мають можливості приймати відвідувачів у себе вдома, можна організовувати проведення майстер-класів з бісероплетіння, флористики, живопису, виготовлення картин з насіння рослин, вишивки гладдю, пошиття національних костюмів, сучасних видів дизайну (техніки: скраб-букінг, декупаж, квілінг, пергамано).


Мистецька складова, а саме - ознайомлення з роботою майстрів народного мистецтва, майстер-класи, можуть стати суттєвим доповненням до туристичних пропозицій району. Зокрема, відвідування туристами пластового летунського табору «Чота крилатих» можна поєднати з проходженням майстер-класу з випічки короваю, вишивки гладдю у с.Луквиця. Під час відвідування Народного музею побуту та етнографії села Саджава можна отримати майстер-клас з виготовлення різдвяних дідухів, екібан.


Родина майстрів у с. Солотвино має можливість проводити майстер-класи з різьбярства, гончарства, ткацтва гобеленів, художнього розпису, живопису на лоні природи, забезпечуючи розміщення туристів влітку в окремому будинку.

Наступна робоча поїздка за проектом «Мистецька палітра Прикарпаття» запланована до Галицького району.


Додатково про проект:

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується з червня 2012 року Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні та облдержадміністрації.


Основною його метою є інтеграція культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт регіону. Завдання проекту полягають у створенні умов для збереження та популяризації народних ремесел Прикарпаття; покращенні можливостей самозайнятості сільського населення та їх залучення для обслуговування туристів; налагодженні співпраці із туристичними фірмами; подальший розвиток туризму в області.


Партнери проекту: Івано-Франківська обласна державна адміністрація: управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму та управління культури, національностей та релігій; Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; Інститут туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.



Відвідайте також:


Музей-кімната Назарія Яремчука

Літературно-меморіальний музей Василя Стефаника

Корпоративний музей ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Музей електрифікації Прикарпаття