06 Лютого 2011, 08:08
В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч "Переплелись мистецтво і життя" з Михайлом Дейнегою. Директор обласного художнього музею постав перед присутніми насамперед як людина і митець, чиє життя невіддільне від творчості.

Зібралося коло людей, що добре тямлять у мистецтві, а також молодь. Сказали багато, але два моменти повторювалися майже защораз: невичерпна молодість ювіляра та здатність поєднувати важкопоєднуване: плідну управлінську діяльність із творчою.

У Дейнеги три великі любові: до мистецтва, до дружини і доньки — підкинула тему для розмови директор обласної бібліотеки Людмила Бабій. Три кохання і багато любові — розвинули її інші, пояснюючи секрет невичерпної енергії цього чоловіка.

"Він і тче, він і пише, і проводить виставки, і гуртує молодих", — зауважив голова оо НСНМ заслужений художник України Василь Корпанюк. "Борщ готує неймовірно", — підхопив заслужений діяч мистецтв Богдан Губаль. А картини мовлять самі за себе. "Те, що я бачу, мені дуже подобається", — був лаконічним директор франківського облмуздрамтеатру заслужений артист України Ростислав Держипільський.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей історії села Новошин

Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Історико-краєзнавчий музей О. Довбуша