04 Травня 2011, 02:07
«Прості речі і небачені істоти». Під такою назвою в Івано-Франківському Культурно-мистецькому центрі «Є» відкрилась днями виставка картин вінницької художниці Юлії Гушул. За зізнанням майстрині, стати художницею вона мріяла з дитинства, хоча займатися живописом почала лишень п’ять років тому.
Картини пані Гушул досить неординарні: неординарні як за сюжетом, так і за кольоровою гамою. Про специфічність сюжетного наповнення робіт свідчить власне сама назва виставки: тут і чудернацькі тварини на кшталт риб-тюльпанів, сумної риби сонце чи кота-тумбочки і зовсім прості, на перший погляд, буденні предмети, як-от банка чи кактус, проте зображені у досить незвичній манері. Зі слів художниці, їй не доводиться довго думати над тим, які образи створювати. Адже вони виходять у неї якось самі по собі. «От малюю лінію, -говорить майстриня, - і якось самі по собі з’являються небачені досі істоти». Цікавою є колористика картин Ю.Гушул. Барви на її роботах надзвичайно яскраві, життєрадісні. Від них прямо таки віє позитивом.
Переважна більшість представлених на виставці робіт виконані акрилом і тільки окремі – ранні картини пані Гушул написані гуашшю. Художниця вважає акрил своєю знахідкою, оскільки саме з його допомогою майстрині вдалося досягти таких яскравих, насичених барв.


Відвідайте також:


Кімната-музей Героїв ОУН-УПА

Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Національний заповідник «Давній Галич»