Попередня сторінка Наступна сторінка

28 Листопада 2011
До уваги організаторів культурно-мистецьких та спортивно-туристських заходів Івано-Франківської області: Запрошуємо вас взяти участь у засіданні "круглого столу", присвяченого питанням організації та проведення у 2012 році культурно-мистецьких та спортивно-туристських заходів в Івано-Франківській області; формування подієвого календаря 2012 року на території області.

18 Листопада 2011
У місті Коломиї відкрили музей освіти. Це один із заходів з відзначення у місті над Прутом 200-річчя з дня заснування першої окружної державної школи і 150-річчя Коломийської гімназії.

04 Листопада 2011
4 листопада 2011 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулися урочисті збори присвячені 17-річчю з часу його заснування. Захід відкрили генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський та заступник директора Департаменту культурної спадщини України Віктор Вечерський. Порядок денний передбачав звіти заступників генерального директора Заповідника по напрямках та нагородження працівників установи. Кожен з виступаючих мав змогу підсумувати довірену йому ділянку роботи за останній рік.

31 Жовтня 2011

У селі Братишів Тлумацького району, де народився скульптор і графік Григір Крук, відбулися урочистості з нагоди 100-річчя від дня народження митця. Тут йому встановили пам’ятник: майстер, що ліпить скульптуру жінки. Оновили також експозицію місцевого музею, де проходили урочистості.
За словами завідувача музею, вчителя і краєзнавця Петра Боднарчука, лише в часи незалежності Україна дізналася про цього майстра, випускника Краківської академії мистецтв.

27 Жовтня 2011
Днями відбулись установчі збори зі створення громадської організації «Асоціація музеїв Долинщини». Затверджено Статут організації, обрано голову - директора Долинського краєзнавчого музею ім.Тетяни та Омеляна Антоновичів Тетяну Сенів. Членами Правління новоствореної музейної Асоціації є 5 осіб.

26 Жовтня 2011
У неділю, 30 жовтня, на території капітально відремонтованої (останнім часом) Братишівської школи Тлумацького району урочисто відкриють пам'ятник уродженцю села, відомому скульптору Григорію Круку, а в приміщенні школи - музей.

20 Жовтня 2011
Наймасовіше відзначення пам’яті Степана Бандери відбулися в історико-меморіальному музеї Степана Бандери у с. Старий Угринів — на батьківщині героя України. До програми входили: поминальна панахида, екскурсія музеєм, презентація нової книги Миколи Посівича, перегляд фільму, та смолоскипна хода, повідомляє сайт школи бойового гопака ім. Олекси Довбуша. Екскурсія музей була дещо цікавішою та насиченішою, крім звичного першого поверху. Адже директор музею — Степан Лесів представив всім новий зал, де знаходяться 16 оригінальних документів.

07 Жовтня 2011
6 жовтня 2011 р., увійде в історію, як обласної організації НСКУ, так і Національної спілки краєзнавців України. Саме цього дня в Івано-Франківську проведено ХІІ Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію «Освітянське краєзнавство: досвід, проблеми, перспективи». Впродовж дня краєзнавці України, Республіки Білорусь та Російської Федерації працювали у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

27 Вересня 2011
Наступний рік планується проголосити роком музеїв, - повідомив сьогодні заступник міністра культури України Тимофій Кохан, який перебував у Івано-Франківську в зв’язку з участю у V міжнародному фестивалі лялькових театрів «Обереги».

20 Вересня 2011
В оселі священика в селі Фитькові Надвірнянського району відкрили етнографічний музей. Ідея створити такий музей належить семінаристові Івано-Франківської духовної семінарії Миколі Григоруку. Ще семикласником хлопець розпочав збирати старі і, на його думку, цінні речі, чимало з яких нині зберігається в музеї.

Відвідайте також:


Кутський краєзнавчий музей

Кімната–музей села Чернятин при бібліотеці-філіалі

Музей «Лісова скульптура»