Попередня сторінка Наступна сторінка

18 Січня 2012
17 січня під головуванням заступника начальника управління культури облдержадміністрації В. Тимківа проведено нараду музейників області. Порядок денний передбачав розгляд та аналіз інформації щодо проблемних питань у діяльності музеїв та підсумки роботи музеїв області за 2011 р.

13 Січня 2012
До кінця місяця спільне українсько-польське подання переліку дерев’яних церков, які заслуговують на внесення до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, потрапить до штаб-квартири цієї організації у Парижі. Там спеціалісти впродовж року повинні ухвалити відповідне рішення. І тільки після цього приблизно в середині 2013-о українські релігійні пам’ятки одержать статус культурного надбання людства,

06 Січня 2012
Щиро вітаємо всіх із світлим святом Різдва Христового ! Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки наповняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії !

04 Січня 2012
В рамках відзначення 350-річчя з дня заснування Івано-Франківська, буде здійснений друк видання про історію міста «Станіслав. Станіславів. Івано-Франківськ». Про це повідомив міський голова Івано-Франківська під час підсумкової прес-конференції. «Насамперед, в рамках відзначення 350-річчя з дня заснування Івано-Франківська, буде здійснений друк ґрунтовного видання про історію міста «Станіслав. Станіславів. Івано-Франківськ», якого вже давно очікує громадськість міста», - зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.

30 Грудня 2011
На минулій сесії міської ради депутатом Романом Харуком був озвучений запит щодо винайдення приміщення для створення музею Івана Франка. Вчора з даного приводу доповідав Михайло Верес, який і озвучив усі складнощі реалізації такого проекту. Наразі вирішується проблема з пошуку приміщення, розглядаються можливі варіанти.

23 Грудня 2011
В Івано-Франківську розпочалися новорічно-різдвяні святкування, які триватимуть до кінця січня 2012 року. За цей час передбачено безліч масових заходів, де кожен зможе знайти те, що йому більше до душі.

22 Грудня 2011
Незабаром у підвалі приміщення Ратуші може розпочати роботу новий музей, який розповідатиме про історію Івано-Франківська. «Ми уже давно хотіли зробити музей історії міста. Проект ми назвали „Подорож крізь століття”, – каже начальник відділу туризму виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Володимир Устинський.

22 Грудня 2011
У вівторок, 27 грудня, о 18 годині в культурно-мистецькому центрі «Є» в Івано-Франківську проведуть навчальну зустріч зі святкування справжнього лемківського Різдва, а саме — як святкувати та що приготувати.
.

21 Грудня 2011
20 грудня 2011 р. в Національному заповіднику «Давній Галич» було проведено науково – практичний семінар «Книга з каменю просто неба», присвячений 10-ій річниці виходу каталогу «Караїмське кладовище біля Галича». З вітальним словом перед присутніми виступив генеральний директор – науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський. Цікавими були тематичні виступи науковців Заповідника та запрошених гостей, які розповідали про саме видання, аспекти життя громади караїмів.

14 Грудня 2011
Від емігранта Юрія Наконечного з Філадельфії до Музею надійшло 36 рідкісних книг. Всі вони – видання минулого століття, за якими свого часу недремно стежило і вилучало совєцьке КГБ. Це т.зв. «заборонена література», про наслідки від читання якої в епоху комуністичного переслідування не важко здогадатися…

Відвідайте також:


Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського

Музей визвольних змагань Прикарпатського краю

Музей родини Малявських