Попередня сторінка Наступна сторінка

27 Грудня 2012
26 грудня ц.р. робоча група проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» здійснила поїздку в Коломийський район. Майстри сіл П’ядики, Воскресінці, Корнич, Мишин, Отинія презентували свої вироби (писанкарство, бісероплетіння, вишивання, ткацтво, художній розпис на фарфорі, квілінг).

27 Грудня 2012
20 грудня 2012 року відбулася поїздка робочої групи проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» в Косівський район. На даному етапі реалізації проекту проводиться збір інформації та фотоматеріалів про діяльність майстрів народного мистецтва, що згодом буде розміщено у Інтернеті, а також опубліковано у буклеті і каталозі майстрів «Мистецька палітра Прикарпаття».

03 Грудня 2012
З нагоди 25-ти річного ювілею Музею писанкового розпису (м. Коломия) колекціонерами – філателістами виготовлено клубні (недержавні) поштові конверти. Саме завдяки такій поштовій продукції популяризуються цікаві події та об’єкти в житті області.

03 Грудня 2012
У івано-франківському видавництві «Місто-НВ» побачило світ енциклопедичне видання «Звід пам’яток Надвірнянського району», книга перша «Місто Надвірна» (передбачено друк двох томів). Працю підготовано науково-редакційним відділом «Звід пам’яток історії та культури України. Івано-Франківська область».

28 Листопада 2012
Скульптури Іоана Георга Пінзеля у Парижі зібрали аншлаг. Подія неординарна - вперше у своїй історії Україна презентувала твори вітчизняного митця в одному з найвідоміших музеїв світу - у Луврі.

26 Жовтня 2012
У Коломиї відкрили Музей національно-визвольної боротьби. Розташувався він у відремонтованому підвалі Музею історії міста Коломиї. «Це вперше за довгий час влада реально допомогла музеєві і посприяла у виділенні коштів на ремонт та створення експозиції», – наголосив директор закладу Михайло Арсак. Мирослава Кочержук, науковий співробітник Музею історії міста Коломиї розповіла, що експозиція складається переважно з фотографій. Більшість світлин до музею потрапила з приватних колекцій.

26 Жовтня 2012
Нещодавно в Делятині Надвірнянського р-ну відкрився Краєзнавчий музей. Ідейним натхненником створення музею став місцевий мешканець Андрій Мисюк, який протягом багатьох років займався дослідженням та вивченням історії Делятина, збором експонатів та виношував ідею створення музею.

26 Жовтня 2012
На Прикарпатті у селі Черче з'явиться музей-садиба Богдана Лепкого. Саме тут на початку 30-х років минулого століття стояла знаменита «Богданівка» – вілла письменника, споруджена на пожертви мешканців Рогатинщини та Бережанщини.

11 Жовтня 2012
Двадцяти двох річний Дмитро Дідущак на псевдо «Погиба» віддав своє життя у боротьбі із загарбниками. Сотні юнаків йшли на смерть без вагань, без жодних сумнівів. Вони вірили, що прийде день, коли Україна стане вільною.

07 Вересня 2012
Триває реалізація проекту «Мистецька палітра Прикарпаття», який впроваджується Регіональним туристично-інформаційним центром, за підтримки посольства Фінляндії в Україні. Основною метою проекту є інтеграція культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт регіону.

Відвідайте також:


Краєзнавчий музей флори і фауни Карпат (Княждвірський заказник)

Карпатський крайовий музей визвольних змагань

Музей "Герої Дніпра"