Попередня сторінка Наступна сторінка

04 Вересня 2012
Заслужена журналістка України Тамара Лейбюк створила громадську організацію "Рідне село" у Білих Ославах Надвірнянського району, де народилася. І хоч зараз поживає в Івано-Франківську, при найменшій нагоді їздить у рідне село. Започаткувала випуск газети з такою ж назвою.

07 Серпня 2012
У Надвірнянській райдержадміністрації проведено нараду, на якій обговорювалось питання „Про створення музею історії Надвірнянського нафтопромислового району”. Нарада проводилася на прохання ініціативної групи зі створення цього музею. Ця група пройшла державну реєстрацію та набула статусу громадської організації „Інститут історії Надвірнянського нафтопромислового району”.

30 Липня 2012
29 липня відбулася знаменна подія в музейництві Прикарпаття. Патріарх УГКЦ, Глава Церкви Святослав Шевчук благословив Музей історії Галича, відкрито оновлену експозицію. Патріарх оглянув цікаві експонати Музею історії церкви та Музею історії Галича. Екскурсію виставковими залами провів генеральний директор – науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський.

30 Липня 2012

«Музей мистецтв Прикарпаття на всі 100 відсотків оновив свою експозицію», - говорить його директор Михайло Дейнега. За його словами, в Музеї відкрились відділи ужиткового мистецтва, живопису художників України та Прикарпаття, відділи сакрального мистецтва народних майстрів та професійного європейського мистецтва, які презентують твори польських, німецьких та італійських художників.


31 Травня 2012
Після того, як у школах міста Івано-Франківська пролунав останній дзвоник, енергетики запросили дітей в гості до ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Зокрема, під час літніх пришкільних таборів та проходження навчально-виробничої практики школярі відвідують музей історії електрифікації Прикарпаття та оглядають територію підприємства. Мета таких візитів – просвітно-історична та профорієнтаційна, це також спосіб нагадати дітям на початку літніх канікул про основні правила електробезпеки.

29 Травня 2012
Вже п'ятий рік поспіль гірськолижний курорт «Буковель» приймає художників зі всієї України. Учасниками цьогорічного весняного пленеру стали: Бідзіля Тетяна (м. Луцьк), Григор’єва Анастасія, Кудрявцева Катерина, Заулична Ольга, Ягодкіна Тетяна, Попінова Галина (м. Київ) Демиденко Олександр (м. Кіровоград), Місяць Володимир Коваль Андрій (м.Дрогобич), Плєхов Микола, Савелюк Димитро (м. Миколаїв) Іванчо Анрій (м. Мукачево) Вереш Агота(м. Берегово), Цьомик Олена (м. Ковель),

23 Травня 2012
27 травня в Калуші відмітять день міста. Заплановано виступ відомих музичних гуртів і вогняне шоу. Як повідомив у коментарі «Вікнам» депутат міської ради, директор компанії «6 секунд» Василь Вагілевич, на день міста у парку виступатимуть гурти «Ватра» — у найбільш відомому «старому» складі, та гурт «От винта», а також — львівська співачка Ірина Федишин та фіналіст першого сезону вокального шоу «Голос країни» Арсен Мірзоян. Хедлайнером концентру стане гурт «Друга ріка».

07 Травня 2012
Сьогодні у Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття кімнати-музею Івана Вагилевича. «Наступного року ми відзначатимемо визначну дату «Руської трійці». Позаду приміщення медичного університету буде відкрито пам’ятник роботи нашого визначного скульптора Володимира Довбенюка. Власне, ідея відкриття кімнати-музею виникла не спонтанно.

07 Травня 2012
З ініціативи головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації успішно стартувала програма безкоштовного екскурсійного обслуговування Івано-Франківськом для мешканців та гостей обласного центру. 6 травня 2012 р. відбулася перша екскурсія, у якій взяло участь понад 30 осіб. Висловлюємо подяку екскурсоводу Тарасу Нагірному за цікаву та пізнавальну мандрівку містом!

20 Квітня 2012
Наближається особлива дата у житті Івано-Франківська – святкування Дня міста. На сьогоднішній оперативній нараді у міського голови заступник мера Михайло Верес розповів про те, як саме місто відзначатиме свій ювілей.

Відвідайте також:


Музей історії села Новошин

Музей історії с. Іллінці

Музей «Хата-Гражда» гуцульської господарки